MojSvet

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako to zacalo

obvyklym sposobom

    Vsetko sa zacalo , ako inak - narodenim. Nevyhnutny biologicky jav. Kazdy clovek sa podla mna rodi s urcitymi predispoziciami, ktore sa snad nedaju ovplyvnit ani socialnym posobenim spolocnosti. Mne "hviezdy" predurcili dozivotnu ulohu skorpiona. Nie je to sice 100% defiicia, ale ma to nieco do seba. Takze kym ostatne deti sedeli tisko v laviciach, ja som vzdy mala co povedat. Tento pud, mi sposobil v spolocenskej sfere trosku nemile  postavenie. ale na svoju obhajobu, by som rada dodala, ze som to nevedela ovplyvnit. Tesilo ma mat dobre znamky, byt chvalena ludmi, robit rodicom radost. Aj ked prirodzene som velmi leniva, tento pud sa snazil zvitazit, casto s uspechom. Oblubene, to som nebola, nenavidena, z casti, nepochopena celkom urcite. Zasdane mi to vsak nevadilo, radsej som sa rozpravala s dospelymi ako hrala s detmi. Z duse mi bolo odporne to skupinkovanie, masirovanie ega "bossovi", vlastny nazor - nulovy. Vybrala som si tazsiu cestu, nepoviem, ci spravnu alebo nespravnu, lebo podla mna su len len rozhodnutia (nie dobre ci zle). Dalsou z mojich "vlastnosti" bolo rebelantstvo. Aj ked som chcela byt vzorna, nemohla som si pomoct...Velmi skoro ma zacalo zaujimat opacne pohlavie a cigarety. Takze taka mala kontroverznost. Niekto by povedal obet spolocnosti, ci zlej rodinnej vychovy. NIE, takto to nebolo. Sama som sa rozhodla.

Ani tieto  male neresti neovplyvnili nikdy raz mojho zivota. Bola som vzornou ziackou gymnazia, predsednicka studentskej rady, ucastnicka olympiad a teraz studujem na VŠ. Vyzera to ako modelovy pripad, ale nic nie je  take ako sa na prvy pohlad zda....................


Z mojho sveta | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014